Quantcast

ČRa: Prima bude v DVB-T2 vysílat v 720p

| redakce | tisk

Programy televizní skupiny Prima budou vysílat po dokončení přechodu na druhou generaci pozemního vysílání v HD rozlišení ve formátu 720p. Uvedla to společnost České Radiokomunikace na dnešní tiskové konferenci.

"Platí to, co jsme sdělili zhruba před rokem," uvedl k HD vysílání kanálů Prima v pozemním vysílání Marcel Procházka z Českých Radiokomunikací. Po vypnutí některých programů v PS12 vznikne multiplex 22. Uvolní se kapacita pro zvýšení datových toků stanic Prima a umožní vysílat v HD - ve formátu 720p. Aktuálně PS12 šíří programy Primy, Novy, Óčka, Barrandova, TV Noe, Šlogr TV a Šlágr 2.

Multiplex 22 bude fungovat od 3. listopadu 2020 a bude obsahovat stanice Prima, Prima LOVE, Prima MAX, CNN Prima News, Prima COOL, Prima ZOOM, Prima KRIMI, Prima +1, Óčko, Óčko Star a Rádio Proglas.

Televizní skupina Prima před rokem sdělila, že v pozemním vysílání počítá rozlišením SD+. Takové rozlišení žádná norma nepopisuje. Prima se pravděpodobně vyhýbá označení HD, neboť z HD distribuce programů od kabelových a satelitních televizních operátorů vybírá poplatky.





Reklama




Vybrané články