Quantcast

TivúSat zůstane bezplatnou DTH službou

| redakce | tisk

Společnosti Rai, Mediaset, La7 a asociace regionálních tv, kteří vlastní TivuSat, jednomyslně odmítly zpoplatnění TivuSat. Řekl to obchodní ředitel TivúSat Luca Di Bartolo na prezentaci kanálu 4KUniverse v Miláně.

Podle TivúSat platforma vznikla jako alternativa ke stávajícímu digitálnímu pozemnímu vysílání v DVB-T a nikdy neměla v úmyslu konkurovat placeným nabídkám.

"V roce 2009 jsme divákům slíbili bezplatnou satelitní nabídku, i v HD. To dodržíme a nebudeme na tom nic měnit. Naopak budeme nabídku i výrazně rozšiřovat o další bezplatné HD a UHD stanice," řekl Luca Di Bartolo, obchodní ředitel TivuSat.

Také dodal, že dvě platformy z asociace Free TV Alliance*, konkrétně německá HD+ a FranSat se dostaly do problémů s tamním regulátorem za klamavou propagaci "bezplatné televize" i přesto, že bezplatná není.

"Touto cestou nepůjdeme, jsme a budeme s našimi diváky loajální. Zdarma je nula. Diváci TivúSat nebudou nikdy platit žádné poplatky," dodal Di Bartolo.

Do debaty se vložil i generální ředitel Rai Salini: "Pro nás je TivúSat klíčová služba, která je součástí naší vysílací strategie. Jsem rád, že jsme s Mediasetem a ostatními spojili síly a že z této naší spolupráce profitují hlavně diváci. Ti nám to také dokazují stále rostoucím počtem aktivních karet TivúSat. Dokázali jsme spustit službu, která nemá ve světě konkurenci."

• Free TV Alliance je uskupení čtyř bezplatných platforem (TivuSat, HD+, Fransat a Freesat) která vznikla v roce 2014. Aliance slouží k výměně zkušeností, testovacího materiálu a technické podpory mezi zeměmi v tomto uskupení.

Na konferenci byla i představena programová novinka TivúSat, jež byla do nabídky zařazena nedávno - 4KUniverse. Diváci se na této stanici v budoucnu dočkají italských titulků přímo v obraze.

Kanál nabídne spoustu exkluzivního obsahu jako například:

Dokumenty:
Modrý Svět, Život rostlin, Kaleidoskop Vesmíru, Grand Canyon, Život na Zemi, The Empire of Winds...

Sport:
Plážový volejbal, rybolov s Danem Hernandezem, Superboat, Barecknuckle Fighting Championship...

Seriály:
Model Turned Superstar, Eddie je Yetti...

Itálie je jediným trhem kde bude kanál pro diváky zdarma.

zdroj: franck





Reklama




Vybrané články